پکیج جامع آموزش های قبل از کنکور در 96 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
تعداد صفحات | 96 |
حجم | 0 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | doc |
دسته بندی | مقالات فارسی و انگلیسی |
پکیج جامع آموزش های قبل از کنکور در 96 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
قسمت اول:
مقدمات کار قبل از گام نهادن در مسیر آمادگی برای کنکور
ارکان موفقیت در کنکور
پیش از شروع کار، باید تمام فاکتورهای زیر را در خود ایجاد و تقویت کنید. سپس آنها را تبدیل به یک شعار همیشگی و ملکه ذهن خود کنید.
از راههای موثر انگیزه دادن به خود میتوان به در نظر گرفتن اهداف کوتاه مدت ( مثلا افزایش ساعات مطالعه) و درآوردن آن به شکل یک عادت پس از اجرایی شدن، اندازه گیری دستاوردهای کسب شده و استفاده از جملات امیدبخش اشاره کرد.
الف) هدف باید متعالی و ارزشمند باشد. و این تعالی برای هر شخصی تعریف خاص خودش را دارد
ب) هدف باید واضح و مشخص باشد و داوطلب کاملاً به آن آگاهی و اعتقاد داشته باشد. بسیاری از داوطلبان شرکت کننده در کنکور از اهداف واقعی خود بیخبرند. وقتی از آنها پرسیده میشود «هدف شما از مطالعه و تحمل سختیهای شرکت در کنکور چیست؟» از «علاقه»، «استعداد»، «درآمد» و امثال اینها صحبت میکنند اما پس از چند لحظه اعتراف می کنند که علاقهای به رشتة مد نظر خود ندارند یا برای کسب درآمد نیازی به تحصیل احساس نمیکنند و استعدادی هم در میان نیست. مشخص نبودن هدف یکی از مهمترین عوامل عدم موفقیت داوطلبان است.
ج) هدف باید ثابت باشد. معمولاً تغییر هدف آثار سوء و جبران ناپذیری را بر جای میگذارد. در نظر بگیرید داوطلبی برای قبولی در رشته پزشکی شروع به مطالعه میکند و طبق عادت نادرست، وقت خودرا تماماً مصروف یادگیری دروس اختصاصی میکند اما پس از مدتی بنا به دلایلی تصمیم به شرکت در آزمون زبان انگلیسی می گیرد و در مدت کوتاه باقیمانده تا کنکور مجبور است دروس عمومی را که مدت مدیدی از آنها غافل بوده است مطالعه کند. تأثیر ناخوشایند تغییر هدف در چنین مواردی آشکار است.
د) هدف باید واحد باشد. در نظر داشتن چند هدف آن هم اهدافی که همسو نیستند (مثلاً انتخاب رشتههایی که در یک زیر گروه نیستند) موجب تحمیل تکالیفی بیش از حد توان بر داوطلب میشود.
3. داشتن برنامه مناسب : این عامل نیز از جمله ارکان اصلی موفقیت در کنکور است. یک برنامه مناسب باید دارای حجم متعادل باشد و در فواصل منظم دارای دوره هایی برای مرور آنچه تا به حال خوانده شده است باشد.
4. داشتن روش مطالعه اصولی
روش مطالعه PQRST
III. مطالعه Read← مطالعه دقیق تر و پیدا کردن پاسخ سوالات مرحله قبل. در جریان مطالعه حتما باید خلاصه نویسی، حاشیه نویسی، نکته برداری و برجسته سازی داشته باشیم. اما این کار را نباید در اولین تایم مطالعاتی انجام دهیم. چرا که به کل مطلب اشراف نداریم و در مرتبه اول همه مطالب برای ما مهم جلوه میکنند. پس باید در هنگام مرور این موارد انجام شوند و در روزهای قبل از آزمون، آزمونهای مروری، ایام عید و دوران جمع بندی خرداد از آنها استفاده شود. در خلاصه نویسی از علائم اختصار و نمودارهای درختی زیاد استفاده کنید.
IV. تلقین و تکرار Self-Recitation← پس از اتمام هر مبحث آن را از حفظ و به زبان خودتان برای خودتان بیان کنید. بهتر است این کار با صدای بلند انجام شود.
*نکته* در هنگام تست زنی حتما تعدادی تست را مارک دار کنید تا برای مرور به سراغ آنها بروید. تست مارک دار الزاما تست نکته دار یا سخت نیست. تست مارک دار تستی است که با پاسخ دادن به آن کل مبحث مربوط به آن مرور میشود.
5. بهداشت روان : داوطلبین باید در کنار تلاش سخت برای کنکور حتما در برنامه خود ساعات کافی برای خواب ( 8 ساعت در 24 ساعت)، تفریح و شادی داشته باشند. کنترل استرس کنکور نیز از موارد بسیار مهم این بحث میباشد.
6. استفاده از تجربیات خود و افراد موفق در کنکور و به کار گیری دائم آنها در عملکرد خویش
7. مدیریت زمان و اولیت بندی کارها
از نظر مدیریت زمان کارها به چند دسته تقسیم می شوند:
۱- کارهای مهم و فوری: این کارها خود به خود انجام می گیرد.
۲- کارهای مهم و غیر فوری: این دسته کارهایی هستند که افراد موفق و ناموفق را از هم جدا می کنند و معمولا افراد ناموفق آن را به تعویق می اندازند.
۳- کارهای فوری و غیر مهم: این کارها در جهت اهداف انسان نیستند اما انجام می شود.
۴- کارهای کم اهمیت و غیر ضروری: بعضی افراد به خاطر ناتوانی در انجام کارهای مهم و فوری ( گاهی برای تفنن و گاهی برای فرار از تمرکز حواس ) خود را به این کارها سرگرم می کنند.
موفقیت در مدیریت صحیح زمان وابسته به انتخاب بین کارهای مهم و غیر مهم است، پس برای موفقیت تحصیلی:
۱- از کارهای غیر مهم صرف نظر کنید
۲- کارها را اولویت بندی کنید.
۳- راهزنان وقت را بشناسید.
۴- راههای ایجاد وقت را یاد بگیرید.
راهزنان وقت:
۱- صحبتهای کم اهمیت
۲- میهمانان ناخوانده
۳- مطالعه مطالب کم اهمیت و غیرضروری
۴- روشهای غیر صحیح و عادات نادرست مطالعه
۵- تلفنهای مزاحم و غیر ضروری
۶- نداشتن انضباط کاری
۷- سستی و بی ارادگی در تصمیم گیری
۸- دوباره کاری
۹- ناتوانی " نه " گفتن به خواستههای نابجا
۱۰ - نداشتن تمرکز حواس
۱۱- عادت امروز و فردا کردن
۱۲- ترس از شکست
راههای ایجاد وقت:
۱- زنده کردن وقت مرده ( مثل زمانهایی که در انتظار هستیم، زمانی که در اتوبوس می گذرد و ... )
2- انجام کارها به طور همزمان
3- تنظیم کردن وقت خواب
4- کنترل بیشتر روی وقت تفریح
5- نه گفتن به درخواستهای غیر مهم
6- عقب انداختن کارهای غیر مهم
همیشه این سه اولویت را در نظر داشته باشید:
اولویت اول ← مسائل دینی و معنوی
اولویت دوم ← حفظ سلامتی
الویت سوم ← کنکور و مسائل درسی
اولیت چهارم ← سایر موارد